Full fart sista dagen efter ännu en dag av besöksrekord

Inför sista dagen av årets har det kommit nära 6 000 besökare till Nolia Trädgård, cirka 1 000 besökare fler än de två första dagarna ifjol.
Söndagen laddar bland annat upp med köksträdgårdsgurun Lena Israelsson, rosor, tv-journalisten Jonas Berrings favoritparker och expertpanel.

Nolia Trädgård har varit två dagar med fyllda scenprogram och mycket folk. 

– Allt har gått över förväntan och besökssiffrorna visar att efterfrågan på en kunskapstät, bred och inspirerande trädgårdsmässa är stort, säger Kristin Olsson, projektledare för Nolia Trädgård.

Nu laddas det upp inför årets sista mässdag för Nolia Trädgård.

Scenprogrammet startar, som vanligt redan klockan 10.30. I dag med bonsai i nordligt klimat med Anna Lindmark från Svenska Bonsaisällskapet.

– Vi har ett välfyllt program även sista dagen, säger Kristin Olsson som bland annat lyfter bland annat fram föreläsningen om att odla året om med köksträdgårdsgurun och författaren Lena Israelsson.

– Missa inte balkongtävlingen där du som besökare fäller avgörandet. Prisutdelningen är klockan 15.30, säger Kristin Olsson.

Under dagen blir det även, bland mycket annat en föreläsning om att balkongodling, ett pass om rosor "krävande kinkputtar eller lättskötta charmtroll?" där  Mariana Mattsson samtalar om konsten att hitta rosor som trivs i norrländska trädgårdar med rosenplantskolisten och rosboksförfattaren Leif Blomqvist samt Martin Beyer, rosariet Rosa Aurora Borealis i Åkullsjön.